Boordcomputer kaart (BCT)

Met de boordcomputer taxi (BCT) maken taxibranche en overheid samen het Nederlandse taxivervoer veiliger en beter reguleerbaar. Bij de BCT horen verschillende boordcomputerkaarten die door Kiwa Register worden verstrekt namens de Minister van Infrastructuur en Waterstaat.

Aanvragen BCT kaart

U kunt uw boordcomputerkaart bij Kiwa Register online aanvragen. Selecteer in onderstaand productoverzicht de kaart van uw keuze voor meer informatie of doorloop direct de aanvraagprocedure. Als een aanvraag voor een boordcomputer taxikaart volledig ingediend en betaald is, is uw kaart binnen tien werkdagen gereed. U ontvangt automatisch een bericht voor het maken van een bezorgafspraak.

Geldigheid BCT kaart

Om de rij- en rusttijden betrouwbaar te kunnen registeren, wordt gebruikt gemaakt van PKI overheid-certificaten. Deze certificaten staan op de chip van de kaart en zijn maximaal geldig tot 11 november 2028. De overheid heeft besloten voor de BCT vooralsnog niet over te stappen naar nieuwe PKI overheid-certificaten, omdat gewerkt wordt aan een alternatief systeem (zie ook deĀ website van ILT). Dit betekent dat alle BCT-kaarten tot uiterlijk 11 november 2028 in de BCT gebruikt kunnen worden. Dit is dan ook de einddatum die op de Ondernemers-, Keurings- en Inspectiekaarten staat. Alleen op de Chauffeurskaarten staat een andere einddatum. De einddatum op de Chauffeurskaart is gekoppeld aan de verleende bevoegdheid van 5 jaar.

Snel een taxi pas halen, mail of bel.